Faiz artışına rağmen dövizini satan yok!

Faiz artışına rağmen dövizini satan yok!

TCMB'nin eski başekonomisti Hakan Kara, TCMB'nin 500 baz puanlık faiz artırımı kararı sonrası piyasayı değerlendirdi. Gecelik faizin yüzde 53 seviyesinde gerçekleştiğini belirten Kara, vatandaşın henüz döviz satmaya yanaşmadığına dikkat çekti.

A+A-

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın gecelik faizlerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Gecelik faizi hazırladığı grafikle gösteren Kara,  "Merkez Bankası faizi %50’ye çıkardı ve fiili olarak %53’e kadar çıkarmak için operasyonel esneklik oluşturdu. Son iki günde gecelik piyasa faizi %53 düzeyinde seyrediyor" yorumunu yaptı.

Kara, 500 baz puanlık faiz artışnın vatandaşın elindeki dövizi satmakta çok etkili olmadığını aktararak, "Faizlerdeki artış dövize talebi azalttı, ancak vatandaşın henüz pek döviz satmadığını görüyoruz. Geçen Cuma TCMB sadece 0,2 milyar dolar alabilmiş. Seçimden sonra Merkez Bankası tekrar rezerv biriktirmeye başlayabilir" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler