Fed baลkanlarฤฑndan Bullard, Amerikan Gaz Birliฤi’nin Fort Lauderdale, Fla’daki Finansal Forumu’nda moderatรถrlรผฤรผnรผ yaptฤฑฤฤฑ bir tartฤฑลmada, “Enflasyon รผzerinde aลaฤฤฑ yรถnlรผ baskฤฑ oluลturmak iรงin politika faizini daha da yรผkseltmemiz gerekeceฤini dรผลรผnรผyorum” dedi.
Bullard, faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn zamanlamasฤฑnฤฑn belirsiz olduฤunu, ancak kendisinin faizlerin “geรง deฤil, erken” artฤฑrฤฑlmasฤฑ taraftarฤฑ olduฤunu sรถyledi.
Fed, Mayฤฑs ayฤฑndaki toplantฤฑsฤฑnda gรถsterge faiz oranฤฑnฤฑ 25 baz puan artฤฑrarak %5-%5,25 aralฤฑฤฤฑna yรผkseltmiลtir. Bu, Fed yetkililerinin bu dรถngรผdeki en yรผksek faiz oranฤฑ iรงin medyan tahminine uyuyor.
Fed yetkilileri, Haziran ortasฤฑndaki toplantฤฑlarฤฑnda faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑna devam edip etmeme ya da ekonominin hฤฑzlฤฑ faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑndan nasฤฑl etkilendiฤini gรถrmek iรงin ara verme konusunda ikiye bรถlรผnmรผล durumda. Bazฤฑ yetkililer “duraklama” kelimesinden hoลlanmฤฑyor ve Haziran ayฤฑnda faiz oranlarฤฑnฤฑ sabit tutmayฤฑ “atlama” olarak nitelendiriyor, รงรผnkรผ faiz oranlarฤฑnฤฑ artฤฑrmayฤฑ bitirdiklerini sรถylemediklerinin altฤฑnฤฑ รงiziyor.
Piyasalar Fed’in faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑna son verdiฤini dรผลรผnรผyor ve hatta bu yฤฑl iรงinde faiz indirimlerini fiyatlฤฑyor.
Bullard, Fed’in daha fazla artฤฑrฤฑm yapmayacaฤฤฑ yรถnรผndeki tahmininin, yฤฑlฤฑn ilk yarฤฑsฤฑnda daha yavaล bรผyรผme ve enflasyonda sonraki verilerde gรถrรผlenden daha hฤฑzlฤฑ bir dรผลรผล beklentilerine dayandฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Bullard, sรถzlerini “Enflasyon รงok yรผksek seyrediyor” diyerek noktaladฤฑ.







