Fed başkanlarından karamsar tablo

Fed başkanlarından karamsar tablo

 New York Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisinin krizden tamamen toparlanması yıllar alacağını belirtirken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari de istikrar ve istihdam için çok daha fazlasını yapmak gerektiğini kaydetti.

A+A-

New York Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisinin krizden tamamen toparlanması yıllar alacağını belirtirken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari de istikrar ve istihdam için çok daha fazlasını yapmak  gerektiğini kaydetti. 

New York Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisinin "sağlıklı  olmanın çok uzağında" olduğunu söyledi  koronavirüs pandemisinin neden olduğu krizden tamamen toparlanmasının yıllar almasının muhtemel olduğunu  söyledi.

Bununla birlikte ekonomiden gelen son verilerin "cesaret verici"  olduğunu belirten Williams, ülkenin ekonomik daralmada en kötüsünü geride bırakmış olmasının muhtemel olduğunu da vurguladı.

Ancak, geniş çaplı koronavirüs salgını yaşayan bölgelerde ekonomik toparlanmanın yavaşlamakta olduğuna dair göstergeler olduğuna da dikkat çeken Willams, "Görünüm oldukça belirsiz olmaya devam ediyor ve toparlanma virüsün kontrol altına alınmasına bağlı olacak" diye  konuştu.

Kashkari: Manşet işsizlik oranı son derece kusurlu bir ölçüm

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari de, manşet işsizlik oranının "son derece kusurlu"  bir işsizlik ölçümü olduğunu söyledi. NABE tarafından düzenlenen bir webinarda konuşan Kashkari, işsizlikte manşet rakamlara odaklanmaya karşı olduğunu ancak Fed'in para politikasınını siyah ve Hispanik işsizliğini hedeflemekte para politikasının doğrudan kullanılmasının işe yarayıp yaramayacağını bilmediğini ifade etti. Ancak Kashkari, Fed'in bu konuda açık fikirli  olması gerektiğini belirtti.

Bununla birlikte Kashkari, Fed'in fiyat istikrarı ve maksimum istihdam görevlerini başarmak için çok daha fazlasını yapmasının  gerektiğini, ancak o zaman iş gücü piyasasında tam olarak yer almayan azınlık toplulukları ile düşük gelirli işçilerin fayda sağlayabileceklerini vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.