Fed faiz oranlarını değiştirmedi

Fed faiz oranlarını değiştirmedi

Fed iki gün süren toplantının ardından faizlerin değişmediği açıklamasını yaptı

A+A-

Fed iki gün süren toplantısının ardından dün yaptığı açıklamada faizleri değiştirmezken, küresel piyasaları "yakından takip ettiğini" söyleyerek, borsalardaki satışları göz önüne aldığı fakat bu yıl parasal sıkılaşmaya gitme planlarını terk etmeye henüz hazır olmadığı sinyalini verdi.

ABD ve küresel borsalarda bir ay süren borsa kayıplarının küresel ekonomide yavaşlama olabileceği ve bunun ABD ekonomisi üzerinde etkisini gösterebileceği endişelerini ortaya çıkarmasından dolayı Fed'in bu kararı geniş bir kitle tarafından bekleniyordu.

Fed politika yapıcıları kademeli faiz artışlarına rağmen ekonominin ılımlı bir büyüme ve istihdam piyasasının da güçlenme eğilimini sürdürdüğünü söyleyerek, Mart ayında bir faiz artışının tamamen ihtimal dışında olmadığı sinyalini verdi.

Fed iki günlük toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Komite küresel ekonomik ve finansal gelişmeleri yakından takip ediyor ve bunların istihdam piyasası ile enflasyon üzerindeki etkilerini değerlendiriyor" dedi.

Açıklamanın ardından Wall Street düşerken, S&P 500 endeksi yüzde 1'in üzerinde kayıpla kapandı. ABD devlet tahvilleri dalgalı bir seyir izlerken, dolar endeksi kayıplarını genişletti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.