FED tutanakları yayımlandı

FED tutanakları yayımlandı

Fed'in Kasım toplantısına ilişkin tutanaklarında tahvil alım sözlü yönlendirmesindeki güncelleme öne çıktı.

A+A-

Fed'in Kasım toplantısına ilişkin tutanaklarında tahvil alım sözlü yönlendirmesindeki güncelleme öne çıktı. Tutanaklar yakın bir zamanda bu konunun gündeme gelebileceğini gösterirken üyeler mevcut durumun değişmesi yönünde karar almadı.

Fed üyeleri 4-5 Kasım’daki faiz kararı toplantısında tahvil alım programı stratejisinde “oldukça yakın bir süre içinde” güncelleme yapmayı tartıştı. Ancak üyeler programda derhal bir değişime ihtiyaç duymadı.

Yayımlanan Federal Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanaklarında “Birçok katılımcı varlık alım programı sözlü yönlendirmesinde genişlemenin oldukça yakın bir sürede gerçekleşmesinden yana” değerlendirmesi yapıldı.

Ek olarak tutanaklarda birçok üyenin faiz artışından önce varlık alım programında geri çekilmenin başlamasından yana olduğu görüldü. Fed’in bir sonraki toplantısı 15-16 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.