FED, yabancı bankalar için kuralları sıkılaştıracak

FED, yabancı bankalar için kuralları sıkılaştıracak

Fed, yabancı bankalarını ABD'deki şubeleri için kuralları sıkılaştırmayı değerlendiriyor

A+A-

Fed, yabancı bankalarını ABD'deki şubeleri için kuralları sıkılaştırmayı değerlendiriyor. Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Fed, yabancı bankaların ABD'deki şubeleri için daha sıkı kurallar uygulamayı değerlendiriyor. Bir süreden bu yana Fed'e yasal boşlukların denizaşırı bankalara varlıklarını ABD'nin sıkı bankacılık kurallarından koruma imkanı verdiği eleştirileri yöneltiliyordu. 

Fed'in kurallarda yapacağı değişiklikler henüz netleşmedi ve kendi bankalarına ABD'deki rakiplerinden daha yüksek standartlar uygulandığı yönünde şikayette bulunan Avrupalı regülatörler ile konu görüşülmedi. 

Fed yapmayı değerlendirdiği değişiklikleri önce bankacılık sektörünün değerlendirmesine açacak ve gelecek görüşleri değerlendirecek. 

Yabancı bankaların ABD'deki şubeleri için yapılacak kural değişikliklerinin bu bankalar çin daha sıkı likidite zorunlulukları uygulanmasına odaklanması bekleniyor. Likidite zorunluluklarının sıkılaştırılması bu bankaların kısa vadeli yükümlülükleri karşılamak için daha yüksek kaliteli likit varlıklar tutmaları anlamına gelecek. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.