Fed yöneticilerinden faiz oranlarında daha fazla artış sinyali

Fed yöneticilerinden faiz oranlarında daha fazla artış sinyali

Fed yetkililerinin, enflasyonla mücadele kapsamında faiz oranlarının yüksek tutulmasına destek vermesi, piyasalarda faiz artırımlarına yönelik beklentileri artırdı.

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, enflasyonla mücadele kapsamında faiz oranlarının yüksek tutulmasına destek verdi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, Colorado eyaletinde yaptığı konuşmada, enflasyonun halen çok yüksek olduğunu belirterek, "Enflasyonu zamanla yüzde 2 hedefimize döndürmek için oranları daha da artırmanın ve bir süre kısıtlayıcı bir seviyede tutmanın muhtemelen uygun olacağını düşünüyorum." dedi.

Fed'in ekonomik projeksiyonlarının yetkililerin enflasyonun en azından 2025 sonuna kadar yüzde 2'nin üzerinde kalmasını beklediğini vurgulayan Bowman, "Bu, para politikasındaki kısıtlamaların mevcut seviyesi, enflasyonun sürdürülebilir ve zamanında düşürülmesi için daha fazla politika sıkılaştırmasının gerekli olacağına işaret ediyor." ifadesini kullandı.

Boston Fed Başkanı Susan Collins de yüksek enflasyonla ilgili zorlukların devam ettiğini belirterek, enflasyonun bazı önemli bileşenlerinin henüz sürdürülebilir bir iyileşme göstermediğini anlattı.

Fed'in enflasyon risklerine karşı dikkatli olmasını ve fiyat istikrarına olan bağlılığını desteklediğini anlatan Collins, daha fazla sıkılaştırmanın masadan kalkmadığını bildirdi.

İlgili Haberler