FED'in şahin tutumu altının yükselişini sınırladı

FED'in şahin tutumu altının yükselişini sınırladı

FED'in Eylül ayında bir faiz artırımı daha yapacağını açıklaması, altının yükselişini sınırladı. Altın, dün günü 1.931 dolar/ons seviyesinden tamamlayarak yüzde 0,2 oranında düşüş kaydetti.

A+A-

Fed'in Eylül ayında bir faiz artırımı daha yapacağını açıklaması, altın fiyatları üzerinde satış baskısı yarattı. Altının ons fiyatı, dün günü 1.931 dolar/ons seviyesinden tamamlayarak yüzde 0,2 oranında düşüş kaydetti.

Fed, dün yaptığı toplantıda faiz oranını 75 baz puan artırarak yüzde 1,75 seviyesine yükseltti. Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında Eylül ayında da bir faiz artırımı daha yapabileceklerini belirterek, enflasyonun kontrol altına alındığından emin olmadıklarını söyledi.

Powell'ın şahin söylemleri, altın fiyatları üzerinde satış baskısı yarattı. Altın, güvenli liman olarak görülmesine rağmen, faiz artışları enflasyonist baskıları azaltarak altının cazibesini azaltıyor.

Analistler, Fed'in şahin tutumunun devam etmesi halinde altının 1.900 dolar/ons seviyesinin altına düşebileceğini tahmin ediyor. Ancak, enflasyon endişelerinin devam etmesi durumunda, altın fiyatlarında toparlanma görülebilir.

 

İlgili Haberler