FED'in yakından takip ettiği veri açıklandı

FED'in yakından takip ettiği veri açıklandı

ABD'de Mart ayında kişisel tüketim harcamaları yatay bir seyir izlerken, Fed'in dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi yıllık %4,6 arttı.

A+A-

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ABD'deki kişisel gelirler, Mart'ta bir önceki aya göre %0,3 artarak, piyasa beklentilerinin üzerinde bir performans sergiledi. Piyasaların %0,2 artış öngördüğü bu dönemde, Amerikalıların kişisel gelirlerindeki artış Şubat ayında da %0,3 olmuştu.

Mart ayında ise kişisel tüketim harcamaları yatay bir seyir izledi. Piyasa beklentisi, bu dönemde kişisel tüketim harcamalarının %0,1 azalması yönündeydi. Şubat ayında ise bu oran %0,1 artmıştı.

Mart'ta kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi aylık %0,1 ve yıllık %4,2 yükseldi. Aylık yükseliş, Temmuz 2022'den beri ve yıllık yükseliş ise Mayıs 2021'den bu yana kaydedilen en düşük artış oldu.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak kabul ettiği gıda ve enerji kalemlerinin dışarıda bırakıldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Mart'ta aylık %0,3 ve yıllık %4,6 artarak, piyasa beklentilerinin hafif üzerinde bir artış kaydetti. Çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki artış Şubat ayında ise aylık %0,3 ve yıllık %4,7 olmuştu.

İlgili Haberler