Fisher, FED'in faiz artırım sayısını açıkladı

Fisher, FED'in faiz artırım sayısını açıkladı

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, beklentisinin FED'in bu yıl kaç faiz artırımı yapabileceğine dönük beklentisini açıkladı

A+A-

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, merkez bankasının bu yıl dört defa faiz artırmasının kendi beklentilerine yakın olduğunu, ancak küresel ekonomideki belirsizliğin izlenen politikaya yeni bir yol çizebileceğini söyledi.

Fischer, ABD'li yayın kuruluşu CNBC'de yer alan açıklamalarında "Görüşüm aşağı yukarı bu rakamlarda" dedi. Fed Aralık ayında yaklaşık 10 yıldan bu yana ilk faiz artırımı kararını almıştı.

Fischer'in tahminleri, Fed yetkililerinin faiz kararıyla birlikte yayımlanan 2015'da dört faiz artırımı yapılması tahminiyle uyumlu olduğu görülüyor.

Buna karşılık Fischer, Çin ekonomisindeki ve küçük ölçekli bir hidrojen bombası deneme patlaması gerçekleştiren Kuzey Kore'deki gibi gelişmelerin küresel belirsizliği artırdığını söyledi.

Fischer, "Gerçekleşecek olaylara tepki vermemiz gerekecek ve vereceğiz. Şu anda (2016'da) kaç tane (faiz artırımı) gerçekleşeceğini tespit edecek yeterli bilgi yok" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.