Fitch, Yunanistan'ın notunu yükseltti

Fitch, Yunanistan'ın notunu yükseltti

Fitch, Yunanistan'ın kreditörlerle son imzaladığı kurtarma anlaşmasının ülkenin iflas etme ihtimalini azalttığını söyleyerek kredi notunu bir basamak yükseltti.

A+A-

 Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Yunanistan'ın kreditörlerle son imzaladığı kurtarma anlaşmasının ülkenin iflas etme ihtimalini azalttığını söyleyerek kredi notunu bir basamak yükseltti.

Yunanistan ile Avrupalı kreditörleri ve IMF geçen hafta ülkeyi iflastan kurtarmak için gerekli olan 85 milyar euroluk (94 milyar dolar) anlaşmayı imzalamak için şartlarda anlaştılar.

Yunanistan'ın uzun vadeli kredi notunu CC'den CCC'ye yükselten açıklamasında Fitch, 14 Ağustos'ta imzalanan anlaşmanın "özel sektör yükümlülükleri üzerinden iflas etme riskini azalttığını" fakat programın başarısına ilişkin risklerin hâlâ yüksek olduğunu belirtti.

Fitch, Haziran ayında borç görüşmelerinin yarattığı çalkantı ve Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkabileceği korkularıyla ülkenin kredi notunu CCC'den CC'ye düşürmüştü.

Yunanistan'da kurtarma paketine yönelik siyasi muhalefetin giderek artmasının ardından hükümetin güven oylamasına gidebileceği söylentileri yayılırken; siyasi çalkantı, zorlu ekonomik reformların nasıl uygulamaya konulacağına dair belirsizliği de artırıyor.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.