Fitch’in 2021 enflasyon beklentisi yüzde 11

Fitch’in 2021 enflasyon beklentisi yüzde 11

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings "Türkiye ve Finansal Kuruluşlar" güncellemesi başlığıyla internet üzerinden seminer düzenledi.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow, Türkiye’de enflasyonun 2021 yılının sonunda yüzde 11'e, 2022 yılının sonunda da yüzde 9,2 seviyesine gerilemesinin beklendiğini ifade etti.

Fitch Ratings'in "Türkiye ve Finansal Kuruluşlar" güncellemesi başlığıyla internet üzerinden düzenlediği seminerde konuşan

Douglas Winslow, şunları söyledi:

"Bu yılın sonunda enflasyonun yüzde 11 seviyesine, 2022 yılının sonunda da yüzde 9,2 seviyesine gerilemesini bekliyoruz. Bu halen Merkez Bankasının (TCMB) tahminlerinin üzerinde. Son 5 yılda Türkiye’de enflasyon ortalama yüzde 11,7 seviyesinde gerçekleşti. Bu benzer (aynı grupta değerlendirilen) ülkelerin ortalamasından 3 kat fazla."

Kurda son dönemdeki değer kaybından dolayı Türkiye'de enflasyon baskılarının arttığını söyleyen Winslow, "Türk kamu bankaları 2020 yılında hızlı şekilde büyüdü ve bu kredi risklerini artırdı dedi ve "Bankacılık sektörü için varlık kalitesini değerlendirirken sadece sorunlu kredilere bakmıyoruz" ifadesini kullandı.

Etiketler : ,