Fitch'in Türkiye kararı ne olacak? Beklenti ne yönde?

Fitch'in Türkiye kararı ne olacak? Beklenti ne yönde?

Beklenen gün geldi. Fitch'in Türkiye'nin görünümünü "durağan"dan "pozitif"e yükseltmesi bekleniyor.

A+A-

Fitch'in bu gece yarısından sonra açıklaması beklenen değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu 'B' olarak koruması beklenirken, görünümün ise "durağan"dan "pozitif"e yükselteceği tahmin ediliyor.

Foreks Haber'in 13 ekonomist ile düzenlediği anket sonucuna göre, ekonomistlerin 12'si Fitch'in yılın planlanmış ilk değerlendirmesinde Türkiye'nin notunu "B" olarak korumasını beklerken, 1 ekonomist kredi notunun "B+"ya yükseltileceği tahmininde bulundu. Ekonomistlerden 9'u görünümün "durağan"dan "pozitif"e yükseltileceği, 4'ü ise "durağan" görünümün korunacağı görüşünü bildirdi.

Ankete İş Portföy, Tacirler Yatırım, Sagam Danışmanlık, Global Menkul, Yatırım Finansman, OYAK Yatırım, Trive Yatırım, Colendi Menkul, Gedik Yatırım, Ahlatcı Yatırım, Spinn Danışmanlık, Alternatifbank ve Pariterium Danışmanlık katıldı.

Kredi notunun 8 Mart Cuma gece yarısından sonra açıklanması bekleniyor.

Fitch, en son 8 Temmuz 2022 tarihli değerlendirmesinde Türkiye'nin "B+" kredi notunu "B"ye indirirken, görünümünü "negatif" olarak korumuştu. 8 Eylül 2023 tarihinde ise görünüm beklentilere paralel olarak "negatif"ten "durağan"a yükseltilmişti.

İlgili Haberler