Fitch'ten Türk bankacılık sektörü açıklaması

Fitch'ten Türk bankacılık sektörü açıklaması

Fitch, Türk bankacılık sektörünün karlılığının ve sermaye yedeklerinin, zayıf faaliyet ortamının yönlendirdiği varlık kalitesinde potansiyel bir kayda değer kötüleşmeye karşı ciddi tampon sağladığını açıkladı.

A+A-

Fitch Ratings, Türk bankacılık sektörünün karlılığının ve sermaye yedeklerinin, zayıf faaliyet ortamının yönlendirdiği varlık kalitesinde potansiyel bir kayda değer kötüleşmeye karşı ciddi tampon sağladığını açıkladı.

Fitch yayınladığı raporda, 2018 sonundan itibaren 2 yıllık dönem için Türk bankacılık sektörünün sermaye rasyolarına yönelik stres testi yaptıklarını belirterek, "Bizim analizlerimiz bankaların zarar hazmetme tamponlarının, esas olarak zayıf liradan kaynaklı ılımlı aşınmaya rağmen güçlü olmaya devam ettiğini gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

Ortaya koydukları 6 senaryodan sadece 2'sinde bankacılık sektörü sermaye rasyolarının zorunlu minimum seviyenin altına indiğini, bu iki senaryoda sorunlu kredi oranını yüzde 15 olarak aldıklarını anlatan Fitch, diğer senaryolarda sermaye yeterlilik oranının zorunlu seviyenin üzerinde gerçekleştiğini vurguladı. Ancak Fitch, yüzde 10'un ciddi üzerinde sorunlu kredi oranının bankaların esnekliklerine bağlı olarak borç ödeme yeterliliği ve kredi notu üzerinde baskı yaratacağını da belirtti.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.