Fiyatları düşürmesine rağmen Çinliler Tesla'ya yüz çeviriyor satışlar eriyor

Fiyatları düşürmesine rağmen Çinliler Tesla'ya yüz çeviriyor satışlar eriyor

Çin Binek Otomobil Derneği, Tesla'nın Nisan ayı Çin yapımı elektrikli araç satışlarının Mart ayına göre %14,7 düştüğünü açıkladı.

A+A-

Çin Binek Otomobil Derneği'nin (CPCA) Cuma günü açıkladığı verilere göre Tesla Nisan ayında Mart ayına kıyasla %14,7 düşüşle 75.842 adet Çin yapımı elektrikli araç (EV) teslimatı gerçekleştirdi.

Ancak bu rakam, Tesla'nın bir fabrikasının bulunduğu Şangay şehrinin COVID-19 karantinasında olduğu bir yıl öncesine göre büyük bir sıçrama oldu. Geçen yıl Nisan ayında şirket dünyanın en büyük otomobil pazarında sadece 1.512 adet Çin yapımı Model 3 ve Model Y teslimatı gerçekleştirmişti.

CPCA verilerine göre Dynasty ve Ocean serisi elektrikli ve hibrit araçlarıyla yerel rakip BYD, Nisan ayında Mart ayına kıyasla %1,6 artışla 209.467 araç sattı.

CPCA'nın önümüzdeki hafta Nisan ayı için daha detaylı Çin otomobil satış rakamlarını açıklaması bekleniyor.

Tesla küresel çapta birçok pazarda fiyat indirimine gitti ve Çin'de yılın başından bu yana 40'tan fazla yerel ve uluslararası otomobil markasının katıldığı bir fiyat savaşı başlattı.

Fiyat indirimleri otomobil üreticilerinin kazançlarını düşürdü ve Tesla, üç aylık küresel teslimatları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasına rağmen ilk çeyrek net gelirinde %24'lük bir düşüş bildirdi.

Ancak elektrikli araç devi bu hafta ters yönde hareket ederek Pazartesi günü Kanada, Çin, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde en çok satan iki modeli olan Model Y ve Model 3'ün fiyatlarını 290 dolara kadar yükseltti.

Cuma günü, Çin'deki yeni Model S ve Model X araçlarının fiyatlarını 19.000 yuan (2.751 $) artırdı.

Plan hakkında doğrudan bilgi sahibi olan bir kişiye ve Reuters tarafından görülen bir üretim notuna göre Tesla, Şangay fabrikasından bu yıl Kanada'ya Model Y'nin bir versiyonunu ihraç etmeye hazırlanıyor ve Çin'den Kuzey Amerika'ya ilk kez otomobil gönderecek.

İlgili Haberler