Tesla ABD, Çin, Japonya ve Kanada'da fiyatları yükseltti

Tesla ABD, Çin, Japonya ve Kanada'da fiyatları yükseltti

Tesla, yıl başından bu yana en çok satan araçlarının fiyatlarını düşürdükten sonra Pazartesi günü web sitesinde Kanada, Çin, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde fiyatları 290 dolara kadar yükselttiğini gösterdi.

A+A-

Zam, Tesla'nın en çok satan iki modeline birden fazla pazarda aynı anda yaptığı ilk zam oldu, ancak ürün yelpazesindeki fiyatlar bir dizi indirimden sonra Ocak ayına göre çok daha düşük.

Geçtiğimiz ay İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, şirketin marjlardan önce satış büyümesine öncelik vereceğini ve daha büyük bir araç filosu için sürücüsüz yazılımın yaygınlaştırılmasından daha sonra kar elde etmeye bakacağını söyledi.

Ocak ayından bu yana Tesla, geleneksel otomobil endüstrisi modelinin sabit fiyatlarından ziyade havayollarına veya araç paylaşımına daha yakın olan gerçek zamanlı bir fiyatlandırma modeline geçti.

Musk, şirketin satış hacmi için marjdan fedakarlık etmeye hazır olduğunu, ancak teslimatları üretimle eşleştirmek için fiyatları mümkün olduğunca yükseltmek istediğini söyledi.

Pazartesi günü Tesla'nın web sitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nde baz model Model Y ve Model 3'ün başlangıç fiyatını 250 dolar artırdığını gösterdi.

Bu web sitelerine göre fiyatlar, ikinci büyük pazar olan Çin'in yanı sıra Kanada ve Japonya'da da yaklaşık aynı miktarda değişti.

Tesla, Ocak ayından bu yana ilk kez en ucuz otomobili olan Model 3'ün fiyatını ABD'de arttırdı.

Giriş seviyesi, arkadan itişli Model 3, ABD'de yılbaşına göre hala yaklaşık %14 daha ucuz. Model Y'nin uzun menzilli versiyonu Tesla'nın en büyük pazarında yaklaşık %24 daha ucuz.

Kanada'da Tesla, Model 3 ve Model Y'nin performans versiyonları için fiyatları 300 C$ (222 $) artırdı. Japonya'da giriş seviyesi Model 3'ün fiyatları 37,000 yen (269 $) arttı.

Web sitesi, Tesla'nın Çin'de varyantların fiyatını 2.000 yuan (289 $) artırdığını gösterdi.

Tesla, kendisi ve diğer yerleşik otomobil üreticilerinin BYD liderliğindeki bir dizi yerli elektrikli otomobil markasının artan rekabetiyle karşı karşıya olduğu Çin'de geçen yıl fiyat indirimlerine başladığında dünyanın en büyük pazarında bir fiyat savaşına yol açtı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler