FKB'de yeni başkan kim olacak

FKB'de yeni başkan kim olacak

Finansal Kurumlar Birliği'nin (FKB) 0 Mayıs 2016 Salı günü İstanbul'da gerçekleşecek. dördüncü olağan genel kurulunda yeni başkanını da seçecek

A+A-

Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerini tek çatı altında toplayan Finansal Kurumlar Birliği'nin (FKB) dördüncü olağan genel kurulu, 10 Mayıs 2016 Salı günü İstanbul'da gerçekleşecek. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in konuşmacı olarak katılması beklenen genel kurulda birliğin yeni yönetim kurulu da seçimle belirlenecek.

Vakıf Leasing Genel Müdürü ve FKB Başkanı Osman Zeki Özger, bu genel kurulda birliğin yapısı gereği başkanlık görevini bırakacak. Yeni başkan, faktoring ya da finansman şirketleri tarafından gelecek. Burada önce yönetim kurulu üyeleri seçilecek. Sonra her üç sektörün başkanı belirlenecek. Son aşamada ise yönetim kurulu, faktoring veya finansman şirketinin başkanlarından birini FKB başkanı olarak belirleyecek.

Burada faktoring tarafında akıllara FKB Başkan Vekili Zafer Ataman geliyor. Ancak Ataman'ın son FKB yönetim kurulu toplantısında yönetim kuruluna aday olmayacağını açıkladığını öğrendik. Onun yerine öne çıkan isim ise TEB Faktoring Genel Müdürü Çağatay Baydar. Baydar, bu sektörün duayen isimlerinden biri. Bu yüzden seçilmesi sürpriz olmayacak. Finansman şirketleri tarafına bakıldığında ise FKB başkan vekilliği görevini ALJ Finansman Genel Müdürü Nilüfer Günhan yürütüyor. (Ekonomist Dergisi)

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.