FOMC tutanakları açıklandı

FOMC tutanakları açıklandı

FOMC Tutanakları: Fed üyeleri vergi indirimlerinin daha hızlı faiz artırımı gerektirip gerektirmeyeceğini tartıştılar

A+A-

ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Aralık ayı toplantısının bugün açıklanan tutanakları, Fed politika yapıcılarının Kongre'den geçen yeni vergi indirimlerinin bu yıl kısa vadeli faiz oranlarını daha hızlı artırmayı gerektirip gerektirmeyeceğini tartıştıklarını ortaya koydu. 

Fed üyelerinin istihdam piyasasında ve daha genel olarak ekonomideki güçlenmeye artan güven duyduklarını ortaya koyan tutanaklar, cari düşük enflasyon oranının kaderi konusunda endişeler duyulduğunu ve son vergi değişikliklerinin tüketici harcamalarında bir artış yaratmasının beklendiğini de gösterdi.

Fed'in 2017 yılındaki 3'ncü faiz artırım kararını aldığı Aralık ayı FOMC toplantısı tutanakları ayrıca, yetkililerin mali teşviklerin artan fiyat baskıları üzerindeki etkisi konusunda belirsizliği dile getirdiklerini ortaya koydular. 

Tutanaklarda, "Politika yapıcıların çoğu, faiz artırımına kademeli yaklaşımın devam etmesine desteklerinin tekrarladılar, bu yaklaşımın ekonomik aktivite ve enflasyon için görünüme yönelik riskleri dengelemeye yardım ettiğini not ettiler" ifadelerine yer verildi. 

Tutanaklar ayrıca, Fed politika yapıcıların genel olarak enflasyonun orta vadede hedefe geri yükseleceğini öngördüklerini işaret ederken, birkaç üyenin "Diğer ısrarcı faktörler enflasyonu aşağıda tutuyor olabilir" değerlendirmesini yaptıklarını da ortaya koydu.   

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.