Ford Otosan FROTO 500 milyon $ borçlanacak

Ford Otosan FROTO 500 milyon $ borçlanacak

Ford Otosan yurtdışında borçlanma konusuda yapılacak görüşmeler konusunda açıklama yaptı

A+A-

Ford Otosan FROTO, yurtdışında yerleşik kişilere satılmak üzere borçlanma aracı ihracına ilişkin KAP'a bildirimde bulundu. İhraç tavanı 500 milyon dolar olan borçlanma ile ilgili olarak KA'a gönderilen açıklama şöyle

Şirketimizin tahvil niteliğinde ihraç edilmesi planlanan borçlanma araçlarının, "Rule 144A" ve/veya "Regulation S" formatında yurtdışında nitelikli yatırımcılara satışı konusunda, BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc ve Société Générale yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda, Şirketimiz yöneticilerinin katılımı ile İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde, 15 Nisan 2024 tarihinden itibaren bir dizi yatırımcı toplantısı düzenlenmesi planlanmaktadır. Tahvil ihracına ilişkin nihai karar, ihraç tutarı ve koşulları, söz konusu toplantıları takiben piyasalardaki gelişmelere göre belirlenecek olup, piyasa şartları uygun olduğu takdirde Fitch Ratings tarafından "BB+" ve S&P Global Ratings tarafından "BB-" notlarıyla derecelendirilmesi beklenen Eurobond ihracı planlanmaktadır. Satış işlemi Sermaye Piyasası Kurulu'ndan tertip ihraç belgesi alınmasından sonra gerçekleştirilecektir. Bu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

İki kurum FROTO'nun kredi notunu açıkladı

Fort Otosan, KAP'a gönderdiği bir diğer açıklama ile iki kredi derecelendirme kuruluşunun kredi notu hakkında bilgi verdi. Açıklama şöyle:

" Şirketimizin derecelendirme notlarına ilişkin olarak; uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından Şirketimizin uzun vadeli kredi notunu "BB+", görünümünü durağan; Standard & Poor's Rating Services (S&P) tarafından ise uzun vadeli kredi notunu "BB-", görünümünü pozitif olarak belirleyen raporlar yayınlanmıştır.

Söz konusu kredi derecelendirmelerine ilişkin bilgiler internet sitemizde ayrıca açıklanacaktır.

İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir."

Ziraat Yatırım'ın "AL" önerisi verdiği 9 hisse

Ziraat Yatırım'ın "AL" önerisi verdiği 9 hisse

Ziraat Yatırım'ın model portföyde AL önerisi verdiği 9 hisse ile EKLE önerisi verdiği 1 hisse hakkında yayınladığı raporlar

İş Yatırım açıkladı: En az % 50 kazandıracak 11 hisse

İş Yatırım açıkladı: En az % 50 kazandıracak 11 hisse

BIST’de sektörüne göre ucuz ve en az %50 getiri potansiyeli olan 11 hisse senedi

Dört aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Dört aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Dört aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı.

İlgili Haberler