Fransa Almanya'ya doğrudan doğalgaz sevkiyatına başladı

Fransa Almanya'ya doğrudan doğalgaz sevkiyatına başladı

Fransa, enerji krizinin etkilerini azaltmak için ilk kez Almanya'ya doğrudan doğalgaz sevkiyatına başladı.

A+A-

GRTgaz CEO'su Thierry Trouve konu hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada Fransa'nın ilk kez Almanya'ya doğrudan gaz sevkiyatı yaptığını belirtti.

Trouve "Normal bir kış geçirmemiz durumunda Fransa'da talebi karşılayabileceğimiz, Avrupa'da dayanışmayı sağlayabileceğimiz konusunda iyimseriz. Bu, tüketicilerin daha ılımlı tüketim yapmasıyla mümkün olacak" şeklinde konuştu.

Trouve, anlaşmayla günlük tedarik kapasitesinin 100 Gigawatt saate kadar çıkabileceğini belirtti ancak zamanlamaya ilişkin bilgi vermedi.

Bu miktarda sevkiyat Fransa'nın 4 boru hattından yapılan günlük LNG ithalatının yaklaşık 10'da biri anlamına geliyor. Fransa, Norveç'ten ve zaman zaman İspanya'dan da yakıt ithal ediyor.

Yeni kapasite, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almaya Başbakanı Olaf Scholz arasında enerji sıkıntılarını azaltmak için yapılan anlaşmanın bir parçası. Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışını durdurması özellikle Almanya'yı olumsuz etkiliyor. Yapılan anlaşma kapsamında Almanya 2 nükleer santrali kapatma kararını erteledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler