Fransa'da iki yerde kriz

Fransa'da iki yerde kriz

Dergi baskını zanlıları bir kasabada kuşatılırken Paris'in doğusunda bir markete yapılan saldırıda 2 ölü ve rehineler var

A+A-

Fransa Dammartin'de bir matbaada, Paris'in doğusunda bir markette rehine krizi yaşanıyor.

Paris’in doğusunda Yahudilere özel yiyecekler satan bir markete baskın düzenlendi. Market baskınında 1 yaralı, 6 rehine olduğu belirtiliyor.

Kauşi kardeşlere yönelik operasyon devam ederken, Paris’in doğusunda yeni bir saldırı gerçekleşti.

Rehineler arasında kadın ve çocuklar var

Paris'in doğusunda bir Musevilere helal gıda satan marketi basan saldırgan, bir kişiyi yaraladı. Baskında 6 kişinin de rehin alındığı iddia ediliyor. Rehineler arasında kadın ve çocuklar da var.
Paris'teki son baskının Charlie Hebdo saldırısıyla bağlantısı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

"Saldırgan aynı örgüt mensubu"

Olayla ilgili uluslararası haber ajanslarına konuşan bir polis memuru, son baskının da Charlie Hebdo ve dün bir polisin öldürüldüğü saldırıyla ilgisi olduğunu ve saldırganların aynı radikal İslamcı örgüte mensup olduğunu söyledi.

Fransa İçişleri Bakanlığı açıklama yaparak vatandaşların ve sivillerin rehinelerin olduğu bölgelereden uzak durmaları gerektiğini duyurdu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.