G24'ten küresel eylem çağrısı

G24'ten küresel eylem çağrısı

G24, gelişmekte olan ekonomiler için riskleri kontrol altına alacak global eylem çağrısı yaptı

A+A-

Kalkınmakta olan ülkelerin 1971 yılında kurdukları G24, yıllık bakanlar toplantısını gerçekleştirdiği Bali'de, gelişmekte olan piyasa ekonomilerine yönelik risklere karşı global eylem çağrısında bulundu.

G24 Başkanı Sri Lanka Maliye Bakanı Mangala Samaraweera yaptığı açıklamada, "Global büyüme devam ediyor, ancak yüksek petrol fiyatları, artan fiyatlar, yüksek borç seviyeyeri ve ticaret savaşı endişeleri ile kalkınmakta olan ekonomiler için riskler artıyor. Büyük güçleri kural bazlı global ticaret sistemini devre dışı bırakmaya çalışmak yerine, sistemde reform yapmaya, yeniden güçlendirmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

G24 Başkan Yardımcısı Peru Merkez Bankası Başkanı Julio Velarde de, "Gelişmiş ekonomilerde politikalar ve faiz oranları gelişmekte ve kalkınmakta olan ekonomileri etkiliyor. İhtiyatlı makroekonomik politikalar izleyen gelişmekte olan ekonomiler oynaklığı daha iyi karşı koyabilirler, ancak tüm gelişmekte olan piyasalara sermaye akışlarındaki aşırı oynaklıktan olumsuz etkileniyorlar" dedi. 

Sekreteryası IMF tarafından yürütülen G24'ün üyeleri arasında Cezayir, Brezilya, İran, Hindistan, Arjantin, Çin, Meksika, Fas ve Pakistan var.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.