Galatasaray Riva ve Florya'nın değerini belirledi

Galatasaray Riva ve Florya'nın değerini belirledi

Riva arazisinin değeri 124 milyon 488 bin dolar olarak hesaplanırken Florya’daki arsa için mevcut imar planı çerçevesinde bir değerleme yapılamayacağı belirtildi.

A+A-

Galatasaray, mali darboğaza aşmak ve yeni projeler için devreye soktuğu Riva ve Florsa arsaları ile ilgili değerleme raporunu yayınladı. Her iki arsanın Emlak Konut ile birlikte değerlendirilmesinin planlandığı anlaşılan raporda Riva arazisinin değeri 124 milyon 488 bin dolar olarak hesaplanırken Florya’daki arsa için mevcut imar planı çerçevesinde bir değerleme yapılamayacağı belirtildi. Raporun sonuç kısmı şu şekilde:

SONUÇ

Komisyonumuzun yapmış olduğu çalışmalar sonucunda hazırlayıp Yönetim Kurulu’na sunmuş olduğu detaylı raporda, aşağıda belirtilen tespit ve önerilere yer verilmiştir:

1. Gayrimenkullerimizin bulunduğu bölgelerin gelişimi ve Kulübümüzün mali durumu birlikte değerlendirildiğinde, söz konusu gayrimenkullerin geliştirilmesinin zaruri olduğu ve bu geliştirme için uygun zamanda bulunulduğu kanaatine varılmıştır.

2. Amaçlanan geliştirme için en uygun yöntem, uygun bir geliştirici ile arsa karşılığı geliştirme sözleşmesi yapılması olacaktır.

3. Gayrimenkullerimizin ölçeği, imar durumları ve bulundukları bölgelerin koşulları birlikte değerlendirildiğinde amaçlanan projeler için en uygun niteliklere sahip geliştiricinin Emlak Konut GYO A.Ş. olduğu düşünülmektedir.

4. Florya arsasının imar durumu dikkate alındığında, Emlak Konut GYO A.Ş. ile sağlanacak işbirliği kapsamında bu arsanın da geliştirilmesi isabetli olacaktır.

5. Emlak Konut GYO A.Ş ile yapılacak olan sözleşmede, Kulübümüzün hak ve yararlarının daha kesin bir şekilde korunabilmesi için, Yönetim Kurulumuza sunulan raporumuzda belirtilen görüş ve öneriler mutlaka dikkate alınmalıdır.

6. Söz konusu projelerden elde edilecek gelirin ne şekilde kullanılacağı ayrıntılı olarak belirlenmeli, planlanmalıdır.

7. Geliştirme sürecinde yürütülecek işlemler ve elde edilecek mali sonuçlara ilişkin vergi planlaması çok dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

8. Geliştirici ile yapılacak sözleşmenin ve bu sözleşmenin ileride sağlayacağı nakit akışının, Kulübümüzün finansal olarak yeniden yapılandırmasında etkili şekilde kullanılabilmesi için izlenmesi gereken yöntemlerin belirlenmesinde Yönetim Kurulumuza yardımcı olacak, en az bir üyesi vergi konusunda olmak üzere, finansal konularda uzman üyelerden bir komisyon oluşturulmalıdır.

9. Geliştirilecek projelerden elde edilecek gelirin makul bir bölümü, uzun vadede benzer şekilde geliştirme imkanı sunabilecek arazi ya da arazilerin Kulübümüz varlıklarına kazandırılmasında kullanılmalıdır.

galata.png

galata2.png

 

Bu haber toplam 3395 defa okunmuştur
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.