Garanti Bankası hisseleri için AL önerisi

Garanti Bankası hisseleri için AL önerisi

Vakıf Yatırım, Garanti Bankası için 11,45 TL olan hedef fiyat ile 'Al' tavsiyesini korudu.

A+A-

Vakıf Yatırım, Garanti Bankası için 11,45 TL olan hedef fiyat ile 'Al' tavsiyesini korudu. Vakıf Yatırım'ın konu ile 
ilgili raporu şu şekilde:    

"Garanti Bankası, 2Ç19’da bizim tahminimizin %16,1, piyasa beklentisinin %13,5 üzerinde (Y/Y +%11,0, Ç/Ç +%0,2) 1,91 mlr TL net kar açıkladı. Bankanın diğer faiz gelirlerinin tahminlerimizi aşması, net kar öngörümüzde yukarı yönlü sapmaya neden oldu.  TL mevduat maliyetlerindeki artışa karşılık, banka bu dönemde kredi getirilerinin yatay seyretmesi ve YP mevduat maliyetlerinin gerilemesine bağlı olarak net faiz marjını bir önceki çeyreğe göre korumayı başardı. 2Ç19’da net ticari zarardaki artış çekirdek gelirleri olumsuz etkilese de, karşılık giderlerinde bir önceki çeyreğe göre %45,7 gerileme gerçekleşmesi, net karı desteklemiştir.

İkinci çeyrekte ticari krediler öncülüğünde bankanın TL kredi hacmi %4,8 daralırken, mevduat hacmi hem TL (-%1,5)  hem de YP (-%4,3) tarafta azalma göstermiştir. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen 2Ç19 sonuçlarına banka hisselerinin pozitif tepki vermesini bekliyoruz. Garanti Bankası için 11,45 TL olan hedef fiyatımızı ve “Endeksin Üzerinde Getiri” olan kısa vadeli ve “AL” olan uzun vadeli önerimizi koruyoruz. "

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.