Gazze'de 3 günlük ateşkes

Gazze'de 3 günlük ateşkes

İsrail ile Filistinli taraflar dün gece yarısından itibaren üç günlük yeni bir ateşkes için anlaşmaya vardılar.

A+A-

İsrail ile Filistinli taraflar dün gece yarısından itibaren üç günlük yeni bir ateşkes için anlaşmaya vardılar.

Üst düzeyli bir İsrail yetkilisi "İsrail Mısır'ın önerisini kabul etti" dedi ve ateşkes bozulmazsa İsrailli müzakerecilerin Filistin tarafıyla dolaylı görüşmeleri yeniden başlatmak üzere bugün Kahire'ye gideceğini söyledi.

İsrail heyeti geçen hafta varılan bir ateşkes anlaşmasına rağmen çatışmaların durmaması üzerine Cuma günü Kahire'den ayrılmıştı.

Bir Hamas yetkilisi de Filistinli militan grupların Mısır'ın çağrısını kabul ettiklerini ve Kahire görüşmelerini sürdürecekleri söyledi.

Mısır dışişleri bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İki tarafın da bu ateşkesten yararlanarak derhal dolaylı görüşmelere yeniden başlaması, kapsamlı ve kalıcı bir ateşkes anlaşması hedefi için çaba göstermesi" istendi.

İsrail'in dün gün içinde yaptığı hava saldırıları ve topçu ateşiyle Gazze'de dokuz Filistinli öldü. Sağlık görevlileri ölenler arasında 14 yaşında bir erkek çocuk ve bir kadının bulunduğunu söylediler.

Bir aydır süren çatışmalarda 1,910 Filistinli ve 67 İsrailli hayatını kaybetti, Gazze Şeridi'nin büyük bölümleri de yıkıldı.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.