Gelecek hafta yurt içinde yoğun veri gündemi takip edilecek

Gelecek hafta yurt içinde yoğun veri gündemi takip edilecek

Yurt içinde TÜFE aylık yüzde 1,25 artışla beklentilerin hemen altında gerçekleşirken, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi sınırlı da olsa satıcılı seyretti. Peki ya gelecek hafta?

A+A-

Gelecek hafta içinde yurt içinde yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşirken, pazartesi ödemeler dengesi istatistikleri, salı sanayi üretimi ve cuma Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın piyasa katılımcılar anketi başlıca veriler olarak öne çıkıyor.

AA Finans'ın beklenti anketlerine katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının ağustosta 190 milyon dolar açık vermesini, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ağustosta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,31 artmasını bekliyor.

Öte yandan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 Ekim Cumartesi günü Türkiye’yi ziyaret edecek. Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, başkent Berlin’de yaptığı açıklamada, Merkel’in 16 Ekim'de İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi.

BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 0,25 azalışla 1.398,00 puandan tamamlarken analistler, teknik açıdan 1.396 ve 1.383 puanın destek, 1.407 ve 1.420 puanın ise direnç olarak öne çıktığını ifade etti.

Dolar/TL ise 8,9755'le tarihi yüksek seviyesini görmesinin ardından, haftayı yüzde 1,23 değer kazancıyla 8,9702'den kapattı.

Gelecek hafta yurt içinde ayrıca, pazartesi işsizlik, çarşamba konut satışları ve cuma bütçe dengesi verileri takip edilecek.