Global Menkul'un tavsiye ettiği hisseler

Global Menkul'un tavsiye ettiği hisseler

Global Menkul Değerler bugün hareketli olmasını beklediği hisseleri TATGD, TYHAO, DOHOL, TTRAK ve PETKM olarak açıkladı

A+A-

BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı başlamasını bekleyen Global Menkul Değerler, pozitif seyrin devam etmesi halinde  8400-8485 direnç seviyelerinin sırası ile takip edileceğini açıkladı.

Global Menkul Değerler açıklaması şöyle;

BIST100 endeksi Cuma günü %2,16 ve hafta genelinde %4,37 artış ile 8346 seviyesine yükseldi. Hafta genelinde SOKM, GRTRK, BIMAS, TKNSA ve MGROS gibi hisselerdeki yükselişe bağlı ticaret sektör en çok yükselen olurken, VAKFN öncülüğünde artış kaydeden finansal kiralama ve faktöring alt sektör endeksi ikinci sırada yer aldı. Diğer taraftan haftaya damgasını vuran iletişim sektörüne bağlı TCELL ve TTKOM hisseleri yanında bilişim sektörü içerisinde yer alan REEDR, FORTE, HTTBT ve INDES gibi hisseler de pozitif fiyatlama yakından takip edildi.

BIST100 hisseleri arasında BIMAS, THYAO, TUPRS, TCELL ve FROTO hafta genelinde endekse en çok katkı sağlayanlar oldu.

Teknik olarak bakıldığında geçtiğimiz hafta 8150 direncini aşılması ile endeksin yukarı yönlü bir ivme kazandığı görülürken endeks Aralık ayı sonunda başladığı ve bir süre ara verdiği pozitif eğilime devam etmiş oldu. Bununla birlikte endeksin haftaya hafif alıcılı bir başlangıç yapması beklenirken 8400-8485 direnç seviyeleri ve 8560 zirvesi pozitif fiyatlamanın devam etmesi durumunda sırası ile hedef olarak takip edilecek. Aşağıda ise 8250-81250 seviyeleri olası geri çekilmelerde destek olarak izlenebilir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: TATGD, TYHAO, DOHOL, TTRAK, PETKM.

İlgili Haberler