Gökçek renk vermedi, Selvi "gidecek" dedi

Gökçek renk vermedi, Selvi "gidecek" dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada istifa konusuna değinmedi. Abdulkadir Selvi, "süreç başladı, gidecek" dedi

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde istifaları gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur ile görüştü.

Görüşmenin içeriğine dair bir şey açıklanmasa son günlerde gündemde olan 'istifa' tartışmalarıyla ilgili olabileceği değerlendirildi. Ayrıca görüşmede Başbakan Binali Yıldırım'ın da olduğu iddia edildi. Erdoğan ve Yıldırım'ın saat 19.30'da planlı bir görüşme gerçekleştirecekti.

İddialara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'i de Ankara'ya çağırdı. Erdoğan'ın Şahin'in de istifasını isteyeceği iddia edildi. Fatma Şahin ise Twitter mesajında, Belediyeler Birliği toplantısı için Ankara'da olduğunu belirtti.

GÖKÇEK'TEN AÇIKLAMA: MÜZE PROJESİNİ SUNDUM

Gökçek, Twitter'dan açıklama yaptı. Görüşmenin kendi isteğiyle gerçekleştiğini belirten Gökçek, "Külliye'nin karşısına yapılacak müzeyle ilgili projenin detaylarını sundum. Büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim. Kamuoyunun bilgisine" mesajını paylaştı.

​SELVİ: MAKUL SÜREDE İSTİFA EDECEK

Öte yandan Erdoğan'ın Gökçek ve Uğur ile görüşmesi sürerken Hürriyet gazetesinin hükümete yakınlığıyla bilinen yazarı Abdulkadir Selvi, CNN Türk canlı yayınında "İstifa süreci başladı. Erdoğan'ın Gökçek'le görüşerek birlikte yol almaları çok önemli bir durum. Bu görüşmeden sonra Gökçek'in makul sürede istifa edeceğini düşünüyorum" yorumunda bulundu.

​SELVİ: MAKUL SÜREDE İSTİFA EDECEK

Öte yandan Erdoğan'ın Gökçek ve Uğur ile görüşmesi sürerken hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CNN Türk canlı yayınında "İstifa süreci başladı. Erdoğan'ın Gökçek'le görüşerek birlikte yol almaları çok önemli bir durum. Bu görüşmeden sonra Gökçek'in makul sürede istifa edeceğini düşünüyorum" yorumunda bulundu.

Bu değişikliklerden en çok konuşulan ise Melih Gökçek'in koltuğunu bırakma ihtimali oldu ve Erdoğan'ın Gökçek de dahil olmak üzere 6 belediye başkanının istifası istendiği öne sürüldü. Gökçek'in de dahil olduğu bu 6 belediye başkanı şöyleydi:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Şahan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver.

Edip Uğur "Belediye Başkanı" ifadesini kaldırdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği iddia edilen  6 belediye başkanından biri olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan ile görüştü. Edip Uğur'un Twitter hesabından da "Balıkesir Belediyesi Başkanı" ifadesini kaldırması dikkatleri çekti.

Edip Uğur’un istifa etmekte direndiği hatta Erdoğan’a “İstifa etmiyorum. Gerekirse siz görevden alın” şeklinde mesaj gönderdiği ve görevine bağımsız olarak devam etme kararı aldığı öne sürülmüştü. Uğur iddialara ilişkin yaptığı açıklamada “Bazı basın yayın organlarında istifamın istendiğine dair yayınlanan haberlerin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur" demişti.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.