Melih Gökçek, Beştepe'ye çağrıldı

Melih Gökçek, Beştepe'ye çağrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Melih Gökçek arasında son dakika görüşme

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Melih Gökçek arasında son dakika görüşme. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde istifa iddialarıyla gündeme gelen Ankara Büyüşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşüyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın da görüşmeye katıldığı belirtiliyor. 

Birkaç gündür Gökçek'in istifasının bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istendiği ileri sürülmüş, Erdoğan konu ile ilgili sorulara net cevap vermemişti. 

Gökçek konu ile ilgili sesizliğini korurken, Erdoğan bugün istifalarla ilgili yaptığı bir açıklamada, "önemli olan partinin şerefi" demişti.

Siyasi kulislerde Melih Gökçek dışında 5 şehrin belediye başkanınından daha istifalarının istendiği konuşulurken, bunlardan birisi olan Balıkesir Belediye Başkanı'nın "partiden istifa ederim, belediye başkanlığından istifa etmem" mesajı gönderiği ileri sürülmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Gökçek görüşmesi öncesi Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'la da görüştüğü iddia edildi

 

NE OLMUŞTU?

Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mehmet Keleş'in de Düzce Belediye Başkanlığı'ndan istifasının ardından AK Partili belediye başkanlarında köklü bir değişiklik yapılacağı gündeme geldi. Bu değişikliklerden en çok konuşulan ise Melih Gökçek'in koltuğunu bırakma ihtimali oldu ve Erdoğan'ın Gökçek de dahil olmak üzere 6 belediye başkanının istifası istendiği öne sürüldü. Ancak, hükümet tarafından bu iddialar yalanlanırken Erdoğan şu açıklamayı yapmıştı:

"Partimizin, herhangi bir birim, partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire… Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu."

"DAVAYA İNANANLAR GEREKİRSE İSTİFA EDERLER"

Tahran dönüşü sırasında 'Melih Gökçek'in istifası istendi' iddiası hakkında sorulan bir soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Belediyelerde iyi niyet içerisinde mesele çözülür. Davaya inananlar gerekirse istifa ederler. Bir makama getirilirken iyi de makamı boşaltması istenirken niye yadırganıyor. ‘Şerefim var’ dersen, partinin şerefi var kusura bakma. Partinin şerefi daha önemli. Yerel seçime hazırlık yapmalıyız.” demişti.

Bu haber toplam 2298 defa okunmuştur
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.