Hong Kong ve รin‘de hisse senetleri, Pekin’in yakฤฑnda Sฤฑfฤฑr-Kovid politikasฤฑnฤฑ gevลetebileceฤi yรถnรผndeki spekรผlasyonlarฤฑn etkisiyle dalgalฤฑ geรงen bir haftanฤฑn sonunda yรผkseldi. Ancak Goldman Sachs‘taki ekonomistler, รin’in yeniden aรงฤฑlmasฤฑnฤฑn aylarca sรผreceฤini sรถylรผyorlar.
Hafta sonu boyunca, รinli saฤlฤฑk yetkilileri, dรผnyanฤฑn รงoฤu kontrolleri kaldฤฑrmaya baลlamฤฑล olsa bile, hรผkรผmetin Kovid’e karลฤฑ sฤฑfฤฑr tolerans politikasฤฑna baฤlฤฑ kalma tutumunu yineledi.
Bu, bรผyรผk รin pazarlarฤฑnda devam eden iyimserliฤi durdurmadฤฑ ve Hang Seng Tech endeksi Pazartesi gรผnรผ Asya’nฤฑn sabah ticaretinde yรผzde 5’i geรงti.
Hui Shan liderliฤindeki Goldman Sachs ekonomistleri Pazar gรผnรผ bir notta, “Yaลlฤฑlarฤฑn aลฤฑ oranlarฤฑ dรผลรผk kaldฤฑฤฤฑndan ve Hong Kong resmi verilerine gรถre aลฤฑlanmamฤฑล olanlar arasฤฑnda vaka รถlรผm oranlarฤฑ yรผksek gรถrรผndรผฤรผnden, fiili yeniden aรงฤฑlmaya hala aylar var” dedi.
รin hisseleri yeniden aรงฤฑlฤฑลta %20 artabilir
Goldman, รin’in 2023’รผn ikinci รงeyreฤinde yeniden aรงฤฑlabileceฤi gรถrรผลรผnรผ sรผrdรผrรผyor.
ABD yatฤฑrฤฑm bankasฤฑndaki ekonomistler, o zaman geldiฤindeย Borsaย iรงin iyi bir haber olacaฤฤฑna ve รถnlemlerin hafifletilmesine yol aรงan bir ralli olabileceฤine iลaret ettiler.
Kinger Lau da dahil olmak รผzere ekonomistler tarafฤฑndan yapฤฑlan ayrฤฑ bir notta, โTam bir yeniden aรงฤฑlmanฤฑn, yukarฤฑdan aลaฤฤฑya ve tarihsel duyarlฤฑlฤฑk analizlerine dayanarak รin hisse senetleri iรงin yรผzde 20 yukarฤฑ yรถnlรผ olabileceฤini tahmin ediyoruzโ dedi.







