Goldman Sachs, döngüsel ralli için fırsat görüyor

Goldman Sachs, döngüsel ralli için fırsat görüyor

Goldman Sachs, risklere rağmen döngüsel ralli için fırsat görüyor.

A+A-

Goldman Sachs stratejistlerine göre, piyasanın ekonomik büyümeye  ilişkin endişeleri abartılıyor ve yakın gelecekte döngüsel varlıklarda  potansiyel kazanımların önünün açıılması muhtemel.
Bloomberght.com'un internet sitesinde yer alan habere göre, başta Zach Pandl olmak üzere Goldman stratejistleri yayımladıkları bir notta, "Piyasanın Delta salgınlarından ve Çin'in yavaşlamasından kaynaklanan  küresel döngüsel riskler hakkında çok fazla endişeli olduğunu  düşünüyoruz ve Fed konusundaki tahminimiz hala piyasanınkinden daha  güvercin. Bu nedenle, kısa vadede döngüsel varlıklarda biraz daha  rahatlamanın olası olduğunu düşünüyoruz" dediler.

Delta varyantının hızla yayılması, Fed'in tahvil alımında azaltıma  gideceğine yönelik endişeler ve Çin'in yavaşlayan ekonomik büyümesi,  son haftalarda yatırımcılar üzerinde baskı oluşturan unsurlar olarak  duruyor. Ve küresel çapta hisse senetleri rekor seviyelerden işlem  görürken, yatırımcılar güvenlik ihtiyacıyla savunma ve benzeri  sektörlere yöneliyor.
Goldman stratejistleri, kısa vadeli küresel büyüme iyimserliğinin  piyasanın rahatlamasına izin vereceğini, ABD ve Avrupa hisse  senetlerinde daha fazla ilerlemeyi destekleyeceğini belirtirken Japon  hisse senetleri için görünümün iyileştiğini açıkladılar. Ayrıca, Euro Bölgesi'ndeki toparlanmanın sağlam kaldığını da eklediler.