Goldman Sachs analistleri, emtialarฤฑn 2023’te resel makroekonomik manzaradaki kรถklรผ bir deฤiลim ve dรผลรผk stoklar nedeniyle muhtemelen diฤer varlฤฑk sฤฑnฤฑflarฤฑndan daha iyi performans gรถstereceฤini sรถyledi.
Wall Street bankasฤฑ tarafฤฑnd hazฤฑrlanan bir notta, “Makro ve mikro dinamiklerin yeniden hizalanmasฤฑyla birlikte, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn emtia sektรถrรผne ve ciddi bir uzun vadeli yatฤฑrฤฑm eksikliฤine iลaret eden uzun vadeli sรผper dรถngรผsel argรผmanlara yeni bir bakฤฑล atacaฤฤฑna inanฤฑyoruz” denildi.
Banka, petrol aฤฤฑrlฤฑklฤฑ S&P GSCI Emtia Endeksi’nde emtialarda sฤฑrasฤฑyla รผรง, altฤฑ ve 12 aylฤฑk dรถnemde %9,9, %17,3 ve %31,2 getiri รถngรถrรผyor.
Banka, 12 aylฤฑk bir dรถnemde enerjiden %46,9, endรผstriyel metallerden %29,6 ve deฤerli metallerden %5,7 getiri bekliyor.
Goldman Sachs, “Petrol piyasalarฤฑ, Rusya รผretimindeki dรผลรผลle birlikte talepte beklenen artฤฑลฤฑ fiyatlamฤฑyor. รin’in yeniden aรงฤฑlmasฤฑ oyunun kurallarฤฑnฤฑ deฤiลtirecek” dedi.
Banka, ham petrol, rafine petrol รผrรผnleri, LNG ve soya fasulyesi gibi emtialarฤฑn, รถzellikle รin’in talep rรผzgarฤฑndan yararlanmaya hazฤฑr olduฤunu dรผลรผnรผyor.
Goldman, “Merkez bankasฤฑ sฤฑkฤฑlaลtฤฑrmasฤฑ ve USD, 2022’nin ikinci yarฤฑsฤฑnda emtialar iรงin makro rรผzgarlar oluลtururken, USD’deki sรผrekli dalgalanmanฤฑn emtialarda oldukรงa รถnemli bir artฤฑล iรงin bir bileลen saฤladฤฑฤฤฑna inanฤฑyoruz” dedi.







