Goldman Sachs: Yeni Mac'ler, Apple'ın PC pazarındaki toparlanmadan yararlanmasını sağlayacak

Goldman Sachs: Yeni Mac'ler, Apple'ın PC pazarındaki toparlanmadan yararlanmasını sağlayacak

Goldman Sachs, bu değerlendirmeyle birlikte Apple'ın AAPL hisse senedi fiyatı için 12 aylık hedefini 213 $ ve Al notunu korudu.

A+A-

Apple'ın en son Mac'leri, şirketin PC pazarındaki toparlanmadan yararlanmasını sağlayacak. Goldman Sachs analistleri, yeni Mac'lerin "aşırı talebin normalleşmesi nedeniyle son 2 yılda azalan sevkiyatların ardından sektördeki PC toparlanmasından yararlanması için uygun iyi bir potansiyeli olduğunu" söyledi.

Araştırmacılar, yenilenen M3 iMac'in 2021'den bu yana yapılan ilk yükseltme olduğunu ve yeni MacBook Pro modellerinin "ilgili ürünlerin lansman fiyatlarına kıyasla daha cazip fiyat noktalarında" sunulduğunu belirtti.

Goldman Sachs, PC kanalı stoklarının iyileştiğini, ancak fiyatlandırmanın yakın vadede zayıf kalacağını öngördü. Ancak, yine de analistler gelecek çeyrekler için "iyileşen trendlerden cesaret alıyor" ve sektör sevkiyatlarının 2024'te %6 ve 2025'te %4 büyümesini bekliyor.

Apple'ın yeni Mac'leri, tatil sezonunda satışları artırmaya yardımcı olabilir. Goldman Sachs, Apple'ın AAPL hisse senedi fiyatı için 12 aylık hedefini 213 $ ve Al notunu korudu.

İlgili Haberler