Google güvenliği artırmak için şifreleri kaldırma kararı aldı

Google güvenliği artırmak için şifreleri kaldırma kararı aldı

Google, kullanıcıların çevrimiçi hesaplarına erişmeleri için yeni bir yöntem geliştirirken, yıllardır geri dönüştürdüğünüz eski şifreniz yakında geçerliliğini yitirebilir.

A+A-

Teknoloji devi Google, hatırlanması imkansız ya da bilgisayar korsanları tarafından kolayca tahmin edilebilecek bir şifre oluşturma ihtiyacını ortadan kaldıran "şifreler için daha güvenli ve daha kolay bir yedek" olarak passkeys'i eklediğini söyledi. Google yaptığı duyuruda, bu deneyimin kayıtlı şifreler özelliğine benzer olduğunu söyledi.

Şifrelerin aksine, kullanıcıların bir hesaba erişmek için bir geçiş anahtarı bulmaları gerekmiyor. Google hesaplarında geçiş anahtarları etkinleştirilmişse, giriş yaptıkları herhangi bir site için benzersiz bir geçiş anahtarı oluşturulabilir. Şifre girmek yerine, kimliklerini güvenilir bir cihazda PIN, parmak izi veya yüz taraması ile doğrulamaları yeterli olacak.

Geçiş anahtarlarının kullanıcılar tarafından hatırlanması ya da hatta bilinmesi gerekmiyor. Associated Press'e göre, çevrimiçi bir hizmet tarafından oturum açmanıza yardımcı olmak üzere doğrudan cihazınızla iletişim kurmak için kullanılıyorlar. Sonuç olarak Google, hesaplarınızın hacklenmesinin çok daha zor hale geleceğini iddia ediyor.

Duyuruda, "Aynı parola asla birden fazla sitede kullanılmaz. Geçiş anahtarı protokolleri, sitelerle paylaşılan hiçbir bilginin bir izleme vektörü olarak kullanılmaması için dikkatle tasarlanmıştır." denildi.

Google'a göre Passkey'ler çoğu işletim sisteminde çalışacak şekilde tasarlandı, bu nedenle iPhone, Android, Mac ve Windows bilgisayarlarda kullanışlı.

İlgili Haberler