Google'da arama sonuçlarını artık yapay zeka gösterecek

Google'da arama sonuçlarını artık yapay zeka gösterecek

Google aramayı yapay zeka sohbeti ve video kliplerle geliştirmeyi planlıyor.

A+A-

Wall Street Journal'ın Cumartesi günü belgelere dayandırdığı haberine göre Google, arama motorunu daha "görsel, atıştırılabilir, kişisel ve insani" hale getirmeyi planlıyor.

Bu hamle, ChatGPT gibi yapay zeka (AI) uygulamalarının hızla popülerlik kazanmasıyla birlikte geldi ve işletmelerin ve toplumun çalışma şeklini değiştirebilecek bir teknolojinin altını çizdi.

Rapora göre teknoloji devi, arama sonuçlarını sunmanın geleneksel bir biçimi olan "10 mavi bağlantıdan" hizmetini daha da uzaklaştıracak ve değişimin bir parçası olarak daha fazla insan sesini dahil etmeyi planlıyor.

WSJ, konuya aşina kişilere dayandırdığı haberinde, Google'ın önümüzdeki hafta düzenlenecek yıllık I/O geliştirici konferansında, kullanıcıların "Magi" kod adlı bir proje olan bir yapay zeka programıyla konuşmalar gerçekleştirmesine olanak tanıyan yeni özellikleri tanıtmasının beklendiğini ekledi.

Üretken yapay zeka, bu yıl kamuoyunun ilgisini çeken ve şirketlerin işin doğasını değiştireceğine inandıkları benzer ürünleri piyasaya sürme telaşına yol açan uygulamalarla moda bir sözcük haline geldi.

İlgili Haberler