Google kendi başına kod yazabilen yapay zeka geliştirdi

Google kendi başına kod yazabilen yapay zeka geliştirdi

Google yaptığı açıklamada, insanların yazılım geliştirmek için kod yazmalarına yardımcı olmak üzere üretken yapay zeka sohbet robotu Bard'ı güncelleyeceğini açıkladı.

A+A-

Geçtiğimiz ay Google, Microsoft karşısında zemin kazanmak için Bard'ın halka açık sürümünü başlattı.

Geçtiğimiz yıl Microsoft destekli OpenAI girişiminin chatbotu ChatGPT'nin piyasaya sürülmesi, teknoloji sektöründe yapay zekanın daha fazla kullanıcının eline geçmesi için bir koşuşturmaya neden oldu.

Google, Bard'ı, içeriği tanımlamak yerine oluşturmak için geçmiş verilere dayanan bir teknoloji olan üretici yapay zeka ile işbirliğine olanak tanıyan bir deney olarak tanımlıyor.

Google Cuma günü yaptığı açıklamada, Bard'ın Java, C++ ve Python da dahil olmak üzere 20 programlama dilinde kod yazabileceğini ve ayrıca hata ayıklama ve kullanıcılara kodu açıklama konusunda yardımcı olabileceğini söyledi.

Şirket, Bard'ın ayrıca "Bu kodu daha hızlı yapabilir misin?" gibi basit istemlerle kodu daha hızlı veya daha verimli hale getirmek için optimize edebileceğini söyledi.

Şu anda Bard'a, Google'ın geleneksel arama aracını çalıştırmak yerine botla sohbet edebilen ve soru sorabilen küçük bir kullanıcı grubu tarafından erişilebiliyor.

İlgili Haberler