Google kullanılmayan tüm hesapları sileceğini açıkladı

Google kullanılmayan tüm hesapları sileceğini açıkladı

Google, yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanlığı dahil güvenlik tehditlerini önlemek amacıyla Aralık ayından itibaren iki yıl boyunca kullanılmayan hesapları sileceğini duyurdu.

A+A-

Google, bir Google hesabının en az iki yıl boyunca kullanılmaması veya oturum açılmaması durumunda, Gmail, Dokümanlar, Drive, Meet ve Takvim'in yanı sıra YouTube ve Google Fotoğraflar'ı da içeren Google Workspace'teki hesabı ve içeriği silebileceğini söyledi.

Politika değişikliği yalnızca kişisel Google Hesapları için geçerli olup okullar veya işletmeler gibi kuruluşlar için geçerli değildir.

Google, 2020'de etkin olmayan bir hesapta depolanan içeriği kaldıracağını, ancak hesabın kendisini silmeyeceğini söylemişti.

Salı gününden itibaren Google, aktif olmayan hesapların silinmeden önce hesap e-posta adresine ve kurtarma postasına birden fazla bildirim gönderecek.

Geçtiğimiz hafta Elon Musk, Twitter'ın birkaç yıldır aktif olmayan hesapları kaldıracağını ve arşivleyeceğini söyledi ve bu eylemin "terk edilmiş kulpları serbest bırakmak için önemli" olduğunu söyledi.

İlgili Haberler