Google reklamcılıkta yapay zeka devrimi başlatıyor

Google reklamcılıkta yapay zeka devrimi başlatıyor

Google, reklamverenlere daha fazla güç ve performans sunmak için Gemini yapay zeka modellerini Maksimum Performans ile entegre ediyor.

A+A-

Google, reklamcılıkta yeni bir çağı başlatmak için Gemini yapay zeka modellerini reklamverenler için kullanıma sunuyor. Maksimum Performans adlı ürünle entegre edilen Gemini, markalara reklamlarını optimize etme ve performanslarını artırma konusunda daha fazla kontrol sağlayacak.

Alphabet (GOOGL) Google, Gemini yapay zeka modellerini reklamverenler için mevcut bir ürüne entegre edeceğini ve gelişmiş yapay zeka yeteneklerini teknoloji devinin daha fazla müşterisine sunacağını söyledi.

Entegrasyon, Google'ın konuşma metni ve gerçekçi görüntüler üretebilen üretken yapay zekayı hizmetlerinin daha fazla bölümüne aşılamaya yönelik devam eden çabalarının bir parçası. Çarşamba günü Google, Gemini'yi işletmelere sunduğu kurumsal araçlara getireceğini söyledi .

Google, Gemini'nin e-posta, arama ve YouTube dahil olmak üzere Google hizmetlerinde bir markanın reklamları için en iyi yerleşimleri otomatik olarak bulan Maksimum Performans adlı bir ürünü geliştireceğini söyledi.

Kasım ayında Google, reklamlara yönelik resimler ve metinler (ör. bir markanın ürünlerine ilişkin açıklamalar) oluşturmak amacıyla Maksimum Performans'ta yapay zeka araçlarını kullanıma sundu.

Gemini ile markalar artık tüketicinin dikkatini çekmek için reklamlar için daha uzun başlıklar oluşturabilecek; daha önce 30 karaktere karşılık 90 karaktere kadar başlıklar oluşturabilecekler.

Google, reklamverenlere yönelik görsel oluşturma aracının da Imagen 2 adlı yapay zeka modeliyle geliştirileceğini söyledi. Bu, markalara insanları içeren görseller oluşturma konusunda yeni bir yetenek kazandıracak.

Google'ın küresel reklam çözümleri arama ve ticaretinden sorumlu başkan yardımcısı Brendon Kraham, örneğin bir çiçekçinin bir buket çiçek düzenleyen bir kişinin fotoğrafını saniyeler içinde oluşturabileceğini söyledi.

Google, aracın, markaların ünlüler ve diğer kamuya mal olmuş kişiler de dahil olmak üzere bilinen kişilerin resimlerini veya şiddet veya yasa dışı faaliyetleri tasvir eden resimler oluşturmasını önlemek için güvenlik önlemlerini içereceğini söyledi.

Üretken yapay zeka teknoloji endüstrisinde patlama yaptıkça, içeriğin insanları yanıltmak için kullanılabileceği veya gerçek insanların derin sahtekarlıklarıyla sonuçlanabileceği yönündeki korkular arttı.

Google, yapay zeka tarafından oluşturulan fotoğrafların sentetik görseller olarak tanımlanması için filigranlanacağını söyledi.

 

İlgili Haberler