Gram altın güne yükselişle başladı

Gram altın güne yükselişle başladı

Gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 154,6 lira seviyesinde dengelendi. 

A+A-

Dün 154,6 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı, ABD'de açıklanan veriler ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı sonrası kazançlarını geri vererek, günü önceki kapanışının hemen altında 153,9 liradan tamamladı.      
         
Gram altın, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 10.20 itibarıyla yüzde 0,4 değer kazanarak 154,6 lira seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 254, Cumhuriyet altını 1.035 liradan satılıyor.    

Fed'in faiz kararı sonrası doların küresel piyasalardaki değer kaybından olumlu etkilenen altının ons fiyatı da 1.260 dolar sınırına kadar yükseldi. Asya piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı şu dakikalarda yüzde 0,10 artışla 1.257 dolardan işlem görüyor.      
         
AA Finans Analisti İslam Memiş, Fed'in, politika faizini, piyasaların beklentisi doğrultusunda 25 baz puan artırarak yüzde 1,25-1,50 aralığına yükseltme kararı aldığını, faiz kararının piyasalar tarafından önceden satın alındığı için altın fiyatlarını olumsuz yönde etkilemediğini söyledi.      
         
Memiş, "Fed'in enflasyon konusunda endişe duyması, zayıf gelen ABD çekirdek enflasyon verisi, dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan gerilemenin de altın fiyatlarına destek verdiğini söyleyebiliriz." dedi.      
         
Fed'in faiz kararından sonra dolar kurunda değer kayıpları yaşandığını ifade eden Memiş, dolar kurunun seyrinin altının gram fiyatının yönü üzerinde etkili olduğunu kaydetti.      
         
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararlarının bugün yatırımcıların odak noktasında olduğunu belirten Memiş, Avrupa ve ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) başta olmak üzere açıklanacak verilerin de takip edileceğini bildirdi.      


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.