Gucci'nin satış tahmini ile Kering hisseleri düştü

Gucci'nin satış tahmini ile Kering hisseleri düştü

Kering hisseleri Gucci satış tahminleri nedeniyle %15 düştü! Lüks ürünler sektöründe endişe verici bir sinyal.

A+A-

Lüks moda devi Kering, Asya'da bir yavaşlama beklediğini ve en büyük markası Gucci'nin satışlarının 2024'ün ilk çeyreğinde %20 düşeceğini tahmin etti. Bu durum, Çarşamba günü hisse senedi fiyatının %15 düşmesine neden olan nadir bir kar uyarısıydı.

Kering, Gucci'nin satışlarındaki %20'lik düşüşün 2024'ün ilk çeyreğinde firma genelindeki gelirlerde %10'luk bir düşüşe yol açmasını beklediğini söyledi. Yılın ilk yarısı "zorlu" olacak.

Kering hisseleri Çarşamba günü %15 düştü. Burberry ve LVMH gibi rakip lüks ürün satıcılarının hisseleri de düştü.

Citi'deki analistler, Kering'in kâr uyarısını "lüks ürünler sektörü için endişe verici bir sinyal" olarak nitelendirdi. Uyarının, Gucci markasının beklenenden daha yavaş bir dönüşümünü göstermesi nedeniyle Kering'in 2024'teki hisse senedi hikayesi için kötü bir haber olduğu söylendi.

Moda evi, satış tahmininin "öncelikle Gucci'de, özellikle Asya-Pasifik bölgesinde daha sert bir satış düşüşünü yansıttığını" söyledi. Çin'deki ekonomik yavaşlama, Gucci'nin satışlarını olumsuz etkiledi.

Kering, 2023 yılı tüm yıl gelirinde %4 düşüşle 19,6 milyar Euro'ya geriledi. Net gelir yıllık bazda %17 düştü.

Kering, Gucci'yi yenileme çabaları da dahil olmak üzere moda evlerine yapılan yatırımların 2024'teki marjlarını etkileyeceğini söyledi.

2023'te Kuzey Amerika segmentindeki satışlar %22 oranında düşerek 4,5 milyar Euro'ya düştü. Düşüş, artan enflasyon ve yüksek faiz oranları nedeniyle darbe alan "hevesli müşterilerin" harcamalarının azalmasından kaynaklandı.

İlgili Haberler