Güney Kore faiz değiştirmedi

Güney Kore faiz değiştirmedi

Güney Kore Merkez Bankası faiz oranlarının değişmemesine karar verdi.

A+A-
Güney Kore Merkez Bankası geçtiğimiz ay olduğu gibi bu ay da beklentilere pararel bir adım attı ve faiz oranlarının değişmemesine karar verdi. 
 
Analistler merkez bankasının halen Mart ayında yapılan sürpriz faiz indirimi kararının etkilerini gözlemlemeyi tercih ettiğini
belirtiyor. Bugünkü karara yönelik olarak düzenlenen ankete katılan 18 ekonomistten 15'i faiz oranlarının değişmeyeceği ve geri kalan 3'ü ise faizlerde yeni bir indirimin geleceğini öngörmüştü .  
 
Bugün benzer karar alan iki merkez bankası daha oldu Peru ve Şili merkez bankaları 
 
 

Peru Merkez Bankası'nın dün sona eren toplantısında faiz oranlarının değiştirilmeyerek, yüzde 3.25 seviyesinde
bırakılmasına karar verildi. Banka'nın açıklamasında ekonominin yükselişe geçme konusunda zorlandığı ve enflasyonun bankanın hedef bandı üzerinde kalmaya devam ettiği vurgulandı.
 

Şili Merkez Bankası, dün sona eren toplantısında faiz oranlarının  değiştirilmeyerek yüzde 3 seviyesinde bırakılmasına karar verildi. Beklentiler de Merkezz Bankası'nın faiz oranlarını bu seviyelerde tutacağı yönünde oluşuyordu.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.