Havacılık tarihi rekoru: Airbus, IndiGo'dan 500 uçak siparişi aldı

Havacılık tarihi rekoru: Airbus, IndiGo'dan 500 uçak siparişi aldı

Airbus, Paris Air Show'da Hindistan'ın IndiGo şirketinden 500 jetli dev bir sipariş aldı.

A+A-

Hindistan'ın IndiGo havayolu şirketi Avrupalı uçak üreticisi Airbus'tan 500 yolcu jeti satın alıyor. İki şirket bugün yaptıkları açıklamada, ülkenin ekonomik büyümesiyle artan hava yolculuğu talebinin altını çizen rekor bir sipariş verdi.

Hindistan'ın en büyük havayolu şirketi IndiGo, ticari havacılık tarihindeki en büyük satın alma anlaşması olduğunu söylediği A320 uçaklarını satın alıyor.

Her iki şirketin yöneticileri anlaşmayı, havacılık ve uzay endüstrisine odaklanan dünyanın en büyük etkinliği olan Paris Air Show'un açılış gününde duyurdu. Siparişin değerinin ne kadar olduğu açıklanmadı, ancak muhtemelen on milyarlarca dolar tutarında olacak.

Airbus Ticari Direktörü Christian Scherer yaptığı açıklamada, bu satın almanın iki şirketin "dünyanın en hızlı büyüyen havacılık pazarında milyonlarca insan için uygun fiyatlı hava yolculuğunu nasıl demokratikleştirdiğini" vurguladığını söyledi.

Yeni Delhi merkezli IndiGo'nun siparişi, Air India tarafından aylar önce hem Airbus hem de ABD merkezli rakibi Boeing'den 470 uçak için imzalanan bir başka devasa anlaşmayı geride bıraktı.

Hintli havayolu şirketleri, ülkenin büyüyen orta sınıf tüketici kitlesinin artan seyahat talebini karşılamak için yarışıyor.

Airbus her iki yılda bir kendi ülkesinde düzenlenen havacılık fuarında büyük jet siparişlerini açıklamayı seviyor. Airbus Fransa'nın ve Avrupa'nın en büyük şirketlerinden biri ve Paris hava fuarındaki performansı Fransa'daki imajı açısından önemli görülüyor.

İlgili Haberler