Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda görev değişimi: Lütfü Elvan gidiyor, Nureddin Nebati geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda görev değişimi: Lütfü Elvan gidiyor, Nureddin Nebati geliyor

Erdoğan ile ters düşen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan görevini yardımcısı Nureddin Nebati'ye bırakıyor.

A+A-

BORSATEK ÖZEL - Faiz ve Merkez Bankası konusunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ters düşen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan görevini yardımcısı Nureddin Nebati'ye bırakıyor.

Üst düzey iki AKP yöneticisi Borsatek'e verdiği bilgide değişikliğin Erdoğan tarafından bu hafta sonu yapılmasının planlandığını söyledi.  Ancak aynı kaynaklar TL'deki aşırı değer kaybı nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki söz konusu değişikliğin bir hafta ertelenebileceğini de belirtti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan salı günü Sermaye Piyasaları Kongresi'nde yaptığı konuşmada Merkez Bankası'nın faiz-enflasyon politikalarını açıkça eleştirmesi üzerine Erdoğan AKP grup toplantısında Elvan'a bakarak "faizden yana olanlar bizden değildir," demiş ve Elvan da bu konuşmayı alkışlamamıştı.

Erdoğan'a yakın ekipten

Kaynaklar, Elvan'ın da Erdoğan tarafından görevden alınmayı beklediğini belirtiyor. Erdoğan'ın Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Nureddin Nebati partinin Bakırköy İlçe Başkanı olarak çalışmıştı.

Erdoğan'a yakın isimlerden olan Nebati yaklaşık bir ay önce, önceki bakan ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak ile İstanbul Sultanahmet'te bir köftecide görüntülenmişti.

AKP MYK üyesi ve Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Nebati, 24 ve 26'ncı dönemde İstanbul, 25 dönemde Şanlıurfa milletvekili olmuştu.
 

İlgili Haberler