Heimtextil 2020’ye Türk firmaları damga vurdu

Heimtextil 2020’ye Türk firmaları damga vurdu

Ev tekstili sektörünün dünyadaki en önemli fuarlarından Heimtextil'de Türk firmaları metrekare olarak en büyük alanda yer alırken, firma sayısı olarak da ülk üç ülkeden biri oldu.

A+A-

7-10 Ocak 2020 tarihleri arasında 50. yılını geride bırakan sektörün önde gelen fuarı Heimtextil’e Türk firmaları damga vurdu.

Messe Frankfurt İstanbul Yönetici Ortağı Tayfun Yardım konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Messe Frankfurt’un portföyündeki sektörün önde gelen fuarı Heimtextil yarım yüzyılı geride bıraktı. Ev tekstili sektörünün mihenk taşları olan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)'in destekleriyle, Türkiye’den 304 firma yaklaşık 23 bin metrekare üzerinde katılım gösterdi. Heimtextil 2020’ye katılan 66 ülke arasında katılımcı sayımız ile Çin ve Hindistan’ın ardından 3. sırada, metrekare bazında ise ilk sırada yer aldık. Türkiye’nin bu sektörde dünya çapında ne kadar önemli bir konumda olduğunu tekrar göstermesinin ve ülkemizin ihracat hacmine katkıda bulunmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

1971’den beri tekstil sektörünün dünyadaki önemli temsilcilerinin buluşma noktası olan Heimtextil; ürün çeşitliliğinin yanı sıra tekstillerin ekolojik ve sosyal açıdan sorumlu bir şekilde üretilmesi konusunda da imkanları ile geleceğe yön vererek her yıl olduğu gibi ilham verici başarı hikayelerini ve geleceğin trendlerini sektör profesyonellerine sundu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.