Hektaş'tan ikinci hayvan sağlığı tesisi

Hektaş'tan ikinci hayvan sağlığı tesisi

Hektaş hayvan sağlığı alanında 48 milyon dolarlık ikinci üretim tesisini kuruyor

A+A-

Hektaş Ticaret Türk AŞ, 48 milyon dolarlık yatırımla hayvan sağlığı sektöründe yeni bir üretim tesisi inşa ediyor.

Hektaş'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndaki (KAP) açıklamasına göre, 2005'ten bu yana hayvan sağlığı alanında hizmet veren şirket, 2021'de aldığı stratejik bir kararla Arma İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ'yi bünyesine katarak bu alandaki konumunu güçlendirdi ve lider firmalardan biri oldu.

Açıklamada, "Ankara'da, Hektaş Ticaret Türk AŞ bünyesinde veteriner ilaçları üretimi konusunda ikinci bir üretim tesisi kurma ve fizibilite çalışmalarının ardından toplam yatırım tutarının 48 milyon dolar olarak planlanarak bütçelendirilmesine karar verildiği" ifade edildi.

Yapılacak üretim tesisi, GMP standartlarına uygun olarak inşa edilecek ve mevcut ürünlerin üretim kapasitesi artırılacak. Açıklamada, "Ticari mal alım satımı ile ticareti yapılan ürün portföyünün kendi üretim tesislerinde üretilmesi, mevcut olmayan ürün portföyünün geliştirilmesi ve böylece hem iç hem de dış pazarda etkinliğin artırılması ve farklı ürün gruplarıyla yeni pazar gelişimine yönelik çalışmaların yapılmasına karar verildiği" belirtildi.

İlgili Haberler