Hepsiburada üçüncü çeyrekte yüzde 50 büyüdü

Hepsiburada üçüncü çeyrekte yüzde 50 büyüdü

Hepsiburada, bu yılın üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 50 büyürken, söz konusu dönemde siparişlerini yıllık yüzde 72 artırarak bir çeyrekteki en yüksek sipariş sayısına ulaştı.

A+A-

Hepsiburada'dan yapılan açıklamaya göre, global teknoloji borsası Nasdaq’ta işlem gören Türkiye'deki ilk ve tek şirket Hepsiburada'nın, 2021’in temmuz-eylül aylarını kapsayan 3. çeyrek finansal ve operasyonel sonuçları belli oldu.

Hepsiburada, toplam satış hacmi, aktif satıcı sayısı, aktif müşteri tabanı, sipariş sıklığı ve ürün adedi başta olmak üzere e-ticaret için kritik öneme sahip tüm göstergelerde güçlü performansını ve büyümesini sürdürdü.

Hepsiburada’nın yılın 3. çeyreğindeki toplam satışları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 49,8 artışla 6,5 milyar TL’ye yükseldi. Yılın 9 aylık dönemindeki toplam satış hacmi ise yine bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 54,9 artarak 16,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

En yüksek sipariş adedi

Hepsiburada üzerinden verilen sipariş adedi 3. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71,5 artarak 13,8 milyona ulaştı. Bu rakam Hepsiburada’nın bir çeyrekte gerçekleştirdiği en yüksek sipariş adedi oldu.

Aktif müşteri sayısı arttı

Bu dönemde Hepsiburada’nın aktif müşteri sayısı yıllık yüzde 26 artışla 10,7 milyona, platformdaki ürün sayısı yıllık yüzde 107 artışla 77 milyona, 2020’nin 3. çeyreğinde 3,7 olan müşteri başına düşen sipariş sıklığı ise yıllık yüzde 21 artışla 4,4’e yükseldi. Platformdaki aktif satıcı sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87 artışla 67 bine ulaştı.