Her kayyuma 105 bin lira maaş

Her kayyuma 105 bin lira maaş

Kaynak Holding bünyesindeki 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe atanan 7 kayyum aylık toplam 105 bin lira maaş alacakı ve bu ücretişirket bütçesinden karşılanacak

A+A-

Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding bünyesindeki 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan yedi kayyumun aylık toplam 105 bin lira maaş alacağı ve bu ücretin şirket bütçesinden karşılanacağı öğrenildi.

Cihan’da yer alan habere göre İstanbul Anadolu 10’ncu Sulh Ceza Hakimliği, kayyumlar İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ve Levent Küçük’ü şirketlerin her birine ayrı ayrı atadı.

Şirketlerle ilgili her türlü tasarruf ve çalışanların iş akitlerini feshetmeye yetkili oldukları belirtilen kayyumlara tek bir şirket için 5 bin lira maaş tahsis edildiği belirtildi.

Hakimliğin kararında, “Atanan kayyımlara yapılan işin niteliği, ağırlığı dikkate alınarak bu aşamada her bir şirket kayyımlığı için aylık 5 bin lira ücret takdirine, bu ücretin şirket bütçesinden karşılanmasına…” denildi.

 

KAYNAK HOLDİNG'E KAYYUM ATANDI

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.