Hermès lüks tüketimin daralmasına rağmen satışlarını artırdı

Hermès lüks tüketimin daralmasına rağmen satışlarını artırdı

Hermès ABD'deki lüks tüketimin yavaşlamasına rağmen satışlarını %22 artırdı.

A+A-

Fransız lüks grubu Hermès, ABD'de sektör genelindeki yavaşlamaya meydan okuyarak yılın ilk yarısında tüm pazarlardaki satışlarında yüzde 22'lik bir büyüme kaydetti.

Paris merkezli şirketin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, geçen yılın aynı döneminde 5,5 milyar Avro olan toplam gelirler ilk yarıda 6,7 milyar Avro'ya yükseldi. Faaliyet kârı yüzde 28 artışla 2,9 milyar Avro'ya yükseldi.

Fransa'daki satışlar yüzde 24 artarken, ABD'nin hakim olduğu bir pazar olan Amerika'da yüzde 20 büyüdü.

Hermès'in performansı, yatırımcıların ABD'deki yavaşlama nedeniyle lüks sektörünün son yıllardaki rekor büyümesinin azaldığı endişesini taşımaya başladığı bir döneme denk geldi. LVMH hisseleri, Bernard Arnault'nun holdinginin bu hafta ABD'de belirgin bir şekilde daha yavaş büyüme kaydettiğini bildirmesinden bu yana düşüş gösterdi. İsviçre merkezli Richemont'un hisseleri de geçen hafta ABD'deki çeyrek satışlarının düşük olduğunu açıklamasının ardından yüzde 9'a varan bir düşüş yaşadı.

Bernstein'dan Luca Solca, "Hermès tüm lüks mal sektörünü alt üst ediyor. Hermès markasının gücü tartışılmaz [ve] uzun bekleme listeleri kısa vadeli talep kesintilerini yumuşatıyor." diye yazdı.

Solca, Fransız markasının ekonomik trendlere karşı daha dirençli olan üst düzey tüketicilere hitap etmekten fayda sağladığını söyledi.

Hermès hisseleri Cuma günü Paris'te yüzde 4 artarak şirkete 212 milyar € piyasa değeri kazandırdı.

Ailesi tarafından kontrol edilen grubun yönetim kurulu başkanı Axel Dumas, "Hermès ile sonuçlarını açıklayan diğer şirketler arasında bir dekor ilişkisi var gibi görünüyor" dedi ve ekledi: "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ürünlerimizin çekiciliğinde herhangi bir düşüş görmüyoruz, bence hala pek çok fırsat barındıran bir bölge."

Birkin çanta ve ipek eşarpların üreticisi, yurt dışındayken turistlerin lüks ürünlere yaptığı yüksek harcamalardan faydalanmaya çalışan bazı rakiplerinin aksine, dayanıklılığını müşterilerini yaşadıkları yerde hedefleme stratejisine bağlıyor.

Çin'de Hermès, Covid karantinalarından diğer lüks gruplara göre daha az etkilendi çünkü müşteriler yerel olarak satın almaya devam etti. Çin'in hakim olduğu Japonya hariç Asya'daki satışlar ilk yarıda yüzde 24 arttı.

"Büyümenin ana kaynağı ülkelerimizdeki yerel müşteriler olmaya devam ediyor" diyen Dumas, bunun özellikle Çin'de seyahatin kısıtlandığı Covid döneminde şirketi desteklemeye yardımcı olan bir eğilim olduğuna dikkat çekti.

Dumas, Fransa'da uluslararası müşteriler arasında ortalama harcama miktarının daha yüksek olmasına rağmen, Hermès'in işinin temelini oluşturan çok daha fazla sayıda yerel Fransız müşterisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Dumas, ABD'nin daha küçük şehirlerindeki bazı daha istekli müşterilerin daha önce olduğundan daha fazla baskı altında göründüğünü, ancak New York ve Los Angeles gibi şehir merkezlerindeki büyük mağazaların iyi performans gösterdiğini söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler