Hisseleri bir ayda %54 değer yitiren şirketten açıklama

Hisseleri bir ayda %54 değer yitiren şirketten açıklama

Hisseleri son 1 ayda % 54 değer yitiren şirketten açıklama

A+A-

Son bir ayda hisse senetleri yüzde 46 değer yitiren bir şirketten Kamuoya Aydınlatma Platformu'na (KAP) alışılmışın dışında bir açıklama geldi.

Formet Metal ve Cam Sanayi, KAP'a gönderdiği açıklamada, hisse senedi fiyatında yaşanan düşüş nedeniyle yatırımcılardan sorular geldiğini, buna neden olabilecek herhangi bir şey olmadığını belirtti.

Şirketlerin bu tür açıklamaları Borsa İstanbul'dan hisse fiyatlarında sert fiyat hareketleri sonrası istenen "olağandışı gelişme olup olmadığı" yönündeki sorudan sonra yapılması nedeniyle Formet Metal'in bu açıklamasının nedeni anlaşılamadı.  

6 Eylül 2023'te 4.32 TL ile tarihi zirvesini gören Formet Metal hisseleri, 23 Kasım 2023'te 4.06 seviyesinden sonra başlatığı düşüş ile bugün 1.86 TL'ye kadar geriledi. Hissenin son bir ay içindeki değer kaybı yüzde 54, tarihi zirvesini gördükten sonraki 2.5 ay içindeki kaybı ise yüzde 57'ye ulaştı

Formet Metal'in bugün 13:07'de KAP'a gönderiği açıklama şöyle:

"Son iki haftadır Borsa İstanbul'da Şirket paylarımızın fiyatında yaşanan düşüşler ile ilgili olarak yatırımcılarımızdan sorular gelmektedir. 

Şirketimizin pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmamaktadır.

Şirketimiz, mevcut faaliyetlerine ve yatırımlarına devam etmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Formet Metal Fiyat Grafiği:

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler