Apple Watch yasağı sonrası Biden'dan Apple'a kötü haber

Apple Watch yasağı sonrası Biden'dan Apple'a kötü haber

Biden yönetimi Apple Watch ithalatını yasaklayan mahkeme kararını veto etmeyecek.

A+A-

ABD'de Biden yönetimi, tıbbi izleme teknolojisi şirketi Masimo'nun şikayeti üzerine mahkemenin verdiği Apple Watch ithalatını yasaklama kararını veto etmeyi reddetti.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC) kararı 26 Aralık'ta yürürlüğe girecek. Bu karar sonrası, kan-oksijen seviyelerini okumak için patent ihlali  yaparak Masimo'nun teknolojisi kullanan Apple Watch'ların ithalatı ve satışı yasaklanacak. Apple, 2020 yılında Series 6 modelinden başlayarak akıllı saatlerine nabız oksimetresi özelliğini dahil etmişti.

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, dikkatli istişarelerin ardından yasağı geri çevirmemeye karar verdi ve ITC'nin kararı 26 Aralık'ta kesinleşti.

Ancak Apple, yasağı ABD Federal Temyiz Mahkemesi'nde temyize götürebilir.

Şirket geçtiğimiz haftadan bu yana Series 9 ve Ultra 2 akıllı saatlerinin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki satışlarını durdurdu. Yasak, satılmaya devam edecek olan daha ucuz bir model olan Apple Watch SE'yi etkilemiyor. Daha önce satılan saatler yasaktan etkilenmeyecek.

Masimo, Apple'ı çalışanlarını işe almak, nabız oksimetre teknolojisini çalmak ve popüler Apple Watch'a dahil etmekle suçladı.
 

İlgili Haberler